Onze waarden

Vlaspand biedt diverse woonoplossingen voor ouderen binnen een aangename omgeving die aangepast is aan de zorgbehoefte en individuele noden en wensen van de bewoner, met een multidisciplinaire omkadering en een zo groot mogelijk respect voor en behoud van de zelfstandigheid en individuele leefwereld.

Kwaliteitszorg op maat

In WZC Vlaspand wordt door ons multidisciplinair team per bewoner een individueel zorgplan opgesteld dat aangepast is aan hun specifieke behoeften en wensen. Dit zorgplan wordt permanent geëvalueerd en waar nodig aangepast. De begeleiding van onze bewoners beperkt zich niet tot de verpleeg- en zorgkundige opvolging, maar strekt zich uit over alle domeinen die een invloed kunnen hebben op hun welzijn: van animatie tot maaltijden, van persoonlijk contact tot administratieve bijstand.

Lekker en Gezond Eten

Wij beseffen dat een lekkere maaltijd een belangrijke bijdrage kan leveren tot het gevoel van wel-zijn. Zeker voor ouderen in een zorgsituatie zijn maaltijden belangrijk, ook omwille van het sociale contact dat ermee gepaard gaat. Daarom moedigen wij onze bewoners aan om de maaltijden zoveel mogelijk gezamenlijk te nuttigen in het restaurant. Eten moet echter niet enkel lekker zijn, maar zeker ook gezond. Daarom wordt in onze eigen keuken grote zorg besteed aan het uitwerken van een gebalanceerd voedingsplan, waarbij ook rekening gehouden wordt met de individuele wensen en dieetvoorschriften van onze bewoners.

Bekijk de weekmenu’s

Menu

Zinvolle Tijdsbesteding

Wie minder mobiel is, hoeft daarom niet altijd minder actief te zijn. Binnen Rustoord Vlaspand en Serviceflats bieden wij een ruime waaier van activiteiten aan, gaande van individuele kine- of ergotherapie tot een gans gamma van gemeenschappelijke animatie. Op weekdagen plannen we elke namiddag een activiteit, meestal in ons restaurant, maar wanneer het weer het toelaat, ook buiten. Eens per week is er een eucharistieviering in de voormiddag en geregeld maken we uitstappen om culturele of andere evenementen bij te wonen. Bij de animatiewerking wordt ook rekening gehouden met de persoonlijke voorkeuren van onze bewoners en uiteraard is er aangepaste animatie voor de dementerende bewoners van het Pleintje.

Vragen? Wij helpen je graag verder!

Meer informatie